Trainingen

Voor succesvol leiderschap

Trainingen op maat

Ik ontwikkel trainingsprogramma's op maat, aansluitend bij de leerbehoefte van uw leidinggevenden en de behoefte van uw organisatie. Om de leerbehoefte goed te inventariseren ga ik graag met u in gesprek, met HR en leidinggevenden binnen uw organisatie. Van daaruit wordt een programma ontwikkelt wat aansluit bij de leerbehoefte. De trainingen binnen dit programma zijn altijd gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, dit realiseren we door tijdens de training te oefenen met casussen. Veel praktijk en een beetje theorie. Het is belangrijk om te weten hoe je iets aan kunt pakken, belangrijker nog is dat je in staat bent om de nieuwe vaardigheden in de praktijk toe te passen. Na een training van Bravo! Training & Coaching kunnen deelnemers met vertrouwen nieuwe vaardigheden inzetten tijdens het leidinggeven en op basis daarvan nieuwe successen boeken.

Liever een al bestaande training inzetten voor uw leidinggevenden? Dat kan natuurlijk ook. Bravo! Training & Coaching heeft verschillende trainingen op de plank liggen die zijn succes bewezen hebben. Lees hieronder verder voor inspiratie.

Trainingen van de plank, enkele voorbeelden...

leiderschap in vogelvlucht

Voor managers met ervaring in leidinggeven die nieuwe inspiratie op willen doen en zich willen blijven ontwikkelen is dit traject interessant. Tijdens drie dagen gaan we aan de slag met DISC, je krijgt meer inzicht in je eigen manier van communiceren en je leert hoe je effectiever kunt communiceren met je tegenpool. Daarnaast ga je aan de slag met gespreksvaardigheden, resultaatgericht werken en situationeel leiderschap. Voor aankomend leidinggevenden heeft een 6 daagse training de voorkeur, ook deze training ligt al op de plank en is direct in te zetten

gesprekken met impact

Aanspreken op gedrag doe je wellicht al regelmatig, soms met goed effect en soms zijn de situaties uitdagender en zou je graag meer effect willen zien. Tijdens deze training van één dag leer je hoe je een ander kunt 'verleiden' tot gewenst gedrag. Verder komt coachen op de werkvloer aan bod en het voeren van andere gesprekken die leidinggevenden regelmatig voeren, zoals sollicitatie- en slechtnieuwsgesprekken. Veel praktijkgerichte handvaten en oefenen met vaardigheden staan centraal tijdens deze dag.

leiderschap onder de loep

Soms is het lastig om beweging te krijgen in de ontwikkeling van je medewerkers. Dan kan het liggen aan de medewerker zelf, of aan de stijl van leidinggeven die je toepast. Iedereen heeft zijn voorkeursstijl van leidinggeven en dat is niet per definitie de meest effectieve stijl in iedere situatie. Tijdens deze training van twee dagen krijg je inzicht in welke fase van taakvolwassenheid jouw medewerker(s) zich bevinden en welke stijl van leidinggeven hierbij past. Tijdens deze training zal je actief aan de slag gaan met het oefenen van gesprekken vanuit de 4 stijlen van leidinggeven.