Trainingen

Voor succesvol leiderschap

Trainingen op maat

Ik ontwikkel trainingsprogramma's op maat, aansluitend op de leerbehoefte van leidinggevenden en de behoefte van uw organisatie. Om de leerbehoefte goed te inventariseren ga ik graag met u in gesprek en/of met uw HR-verantwoordelijke(n) en een aantal leidinggevenden binnen uw organisatie. Op basis van deze inventarisatie ontwikkel ik een programma dat aansluit bij de leerbehoefte. De trainingen binnen dit programma zijn altijd gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. Dit realiseren we door tijdens de training te oefenen met casussen. Veel praktijk dus, aangevuld met wat theorie. Het is belangrijk om te weten hoe je iets aan kunt pakken, maar belangrijker nog is dat je in staat bent om de nieuwe vaardigheden in de praktijk toe te passen. Na een training van Bravo! Training & Coaching kunnen deelnemers met vertrouwen nieuwe vaardigheden inzetten tijdens het leidinggeven en op basis daarvan nieuwe successen boeken.

Liever een al bestaande training inzetten voor uw leidinggevenden? Dat kan natuurlijk ook. Bravo! Training & Coaching heeft verschillende trainingen voor u klaar staan hun succes inmiddels al ruimschoots bewezen hebben. Deze trainingen zijn direct inzetbaar. Lees hieronder verder voor inspiratie.

Bestaande Bravo!-trainingen, enkele voorbeelden:

Leiderschap in vogelvlucht

Een interessant traject voor managers met ervaring in leidinggeven die nieuwe inspiratie op willen doen en zich willen blijven ontwikkelen. Tijdens drie dagen gaan we aan de slag met communicatie, de deelnemer krijgt meer inzicht in de eigen manier van communiceren en je leert hoe hij of zij effectiever kan communiceren in verschillende situaties. Verder gaan we aan de slag met gespreksvaardigheden, resultaatgericht werken en situationeel leiderschap. 

Voor aankomend leidinggevenden heeft een 5 daagse training de voorkeur, met meer aandacht voor de basisvaardigheden.

Gesprekken met impact

Aanspreken op gedrag: de een doet het regelmatig, de ander heeft er nauwelijks ervaring in. Soms heeft een gesprek het gewenste effect, soms zijn de situaties uitdagender en zouden handvatten voor het voeren van impactvolle gesprekken gewenst zijn. Tijdens deze training van één dag gaat het erom hoe je een ander kunt 'verleiden' tot gewenst gedrag. Verder komt coachen op de werkvloer aan bod en het voeren van andere gesprekken die leidinggevenden regelmatig voeren, zoals bijvoorbeeld sollicitatie- en slechtnieuwsgesprekken. Tijdens deze inspirerende dag staat de dagelijkse praktijk centraal en oefenen we met vaardigheden.

leiderschap onder de loep

Soms is het lastig om beweging te krijgen in de ontwikkeling van uw medewerkers. Dan kan het liggen aan de medewerker zelf of aan de stijl van leidinggeven die u toepast. Iedereen heeft zijn voorkeursstijl van leidinggeven en dat is niet per definitie de meest effectieve stijl in iedere situatie. Tijdens deze training van twee dagen krijgt u inzicht in de fase van taakvolwassenheid waarin uw medewerker(s) zich bevinden en de stijl van leidinggeven die hierbij past. Tijdens deze training gaat u actief aan de slag gaan met het oefenen van gesprekken vanuit de 4 stijlen van leidinggeven.